perjantai 4. syyskuuta 2009

Alku aina hankalaa?

Kollegavalmennus lähtee alkuun hitaasti mutta varmasti. Suurin este vauhtiin pääsemiselle on ollut kuumeinen influenssa, joka kaatoi allekirjoittaneen sänkyyn viikoksi. Vieläkään en luokaneteenmenokunnossa ole, mutta koneella jaksan jo olla, ison teemukin ja nenäliinapaketin tuella.

Mutta on jotakin jo tapahtunutkin. Vedin puolentoista tunnin pienryhmäohjauksen kahdelle TYK:n opettajalle aiheesta sosiaalinen media ja pari samankaltaista ohjaussessiota on jo sovittuna.

Oman osaamisen rajat mietityttää kovasti näin alussa. Olen onneksi kollegavalmentajaesitteessä ja "markkinoinnissa" rajannut selvästi ne oppiaineet, joiden didaktiikkaan minulta verkko-opetusideoita ja -osaamista voisi löytyä. Matemaattiset aineet ovat tuon rajauksen ulkopuolella johtuen niiden omanlaisista ohjelmistoista ym. Mutta äidinkielen, kirjallisuuden, kielien ja reaaliaineidenkin kirjo on niin laaja, että välillä mietityttää, onko minulla sittenkään asiantuntemusta mielekkääseen ohjaamiseen. Vaikka monia ohjelmia ja sosiaalisen median välineitä olenkin vuosien varrella käyttänyt, taito tuntuu ruostuvan, jos tietty väline ei ole käytössä jatkuvasti. No, onneksi teknisin ongelmiin on helppo saada apua ja ne pystyy selvittämään kun tietää mistä lähteä liikkeelle. Ideoita tiedän minulla riittävän ja on todella mielenkiintoista päästä suunnittelemaan verkko-opintokokonaisuuksia sellaisiin oppiaineisiin, joita ei itse opeta. Erityisesti terveystieto, psykologia, kirjallisuus ja maantiede ovat aineita, joihin verkko tarjoaa loppumattomasti mahdollisuuksia.

Toinen huolenaiheeni näin alkuun on "asiakkaiden" eli verkko-opetusohjausta haluavien opettajien riittävyys. Rellun suuntaan on ollut tiedonkulkuhankaluuksia ja olen ollut vasta yhteen opettajaan yhteydessä. Toivottavasti asia korjaantuu pian.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti