keskiviikko 26. elokuuta 2009

Kollegavalmennus

Toimin syyslukukauden 2009 Kalevan lukion, Tampereen lyseon lukion ja Tampereen yhteiskoulun lukion yhteisenä kollegavalmentajana. Kollegavalmennus on osa Pirkanmaan avoin oppimiskulttuuri -ohjelmaa, jonka yhtenä tavoitteena on edistää tieto- ja viestintätekniikan opetuskäytööä.

Mottoni kollegavalmentajana on pienin askelin ja pala kerrallaan. Verkko-opetuksen aloittaminen ei välttämättä ole massiivinen projekti, vaan verkon välineillä voi maustaa omaa opetustaan niin pieninä tai suurina annoksina kuin itse haluaa. Kollegavalmennus on matalan kynnyksen koulutusta: opettajan ei tarvitse lähteä koulun ulkopuolella kouluttautumaan vaan tämä hanke tuo ohjauksen lähelle opettajia, räätälöitynä ja henkilökohtaisena.

Kollegavalmentaja:
- järjestää verkko-opetusaiheisia workshoppeja. Aiheita voivat osallistujien mielenkiinnon mukaan olla esimerkiksi:
  • verkko lähiopetuksen osana: eri tehtävätyypit, verkkotehtävien integroiminen osaksi lähikurssia, käytännön järjestelyt
  • Moodlen käytön perusteet
  • blogit opetuksessa
  • sosiaalinen media - mitä se on ja miten sitä opetuksessa voisi hyödyntää
  • oppilaiden ohjaaminen, motivointi ja arviointi verkossa
  • kokonaan verkossa tapahtuvien kurssien suunnittelu ja ohjaus

- lisäksi kollegavalmentaja antaa henkilökohtaista tai pienryhmäohjausta, eli tukee opettajaa verkkotehtävien ideoinnissa ja toteutuksessa

Tämä blogi toimikoon työpäiväkirjanani sekä harjoitusalustana valmennukseen osallistuville opettajille. Ihanteellista olisi, että valmennukseen osallistuvat opettajat innostuisivat vaihtamaan täällä ideoita ja ajatuksia verkon opetuskäytöstä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti