maanantai 21. syyskuuta 2009

Väliarviointia

Tällä viikolla meillä on jo ensimmäinen Connect Pro-palaveri kollegavalmentajien kesken. Tuota välinettä aion itsekin testata syksyn verkkokurssilla, joten odotan palaveria innolla. Kollegavalmennus on edennyt, vaikka asiakkaiden puute hieman huolestuttaakin: yhdestä koulusta ei edelleenkään ole tullut yhtään ohjauspyyntyöä. Toisaalta innokkaiden henkilökohtaiseen ohjaamiseen on mennyt paljon enemmän aikaa kuin aluksi kuvittelin ja palaveri venyy helposti nelituntiseksi kun ryhdymme keskustelemaan eri verkkotyötapojen mielekkyydestä, sopivuudesta eri oppiaineisiin ja tarkastelemaan ihan konkreettista verkkotehtävien toteutusta.

Tässä hieman väliarviointia työstäni:

Olen onnistunut: innostamaan muutamia opettajia kokeilemaan verkkoa lähikurssin osana ja korostamaan pienten askelten merkitystä, siis sitä, että verkon käyttöönoton ei tarvitse olla massiivinen projekti.

Olen epäonnistunut: Pieni väärinkäsitys pääsi syntymään ja minulta pyydettiin Smart Boardin käytön ohjausta. Olen kuitenkin keskittynyt vuorovaikutteisiin verkkomedioihin ja jouduin vastaamaan pyyntöön kieltävästi. Ilmeisesti olen myös epäonnistunut innostamaan Rellun opettajia pyytämään ohjausta. Olen kirjoittanut rehtorille parikin muistutusviestiä palvelun saatavuudesta, mutta tuloksetta.


Olen oppinut: että kannattaa rajata toimenkuvansa tarkasti ja tehdä se myös muille selväksi.


Voisin tehdä paremmin jatkossa: Jos nyt lähtisin suunnittelemaan kollegavalmennusta, aloittaisin varmasti aineryhmäkohtaisista koulutuksista. Niille tuntuu todella olevan tarvetta ja monesti se oman aineen kollega on paras ymmärtäjä ja kumppani myös verkkopedagogiikassa. Luontevasti kieltenopetukseen olemme jo saaneet näiden kolmen koulun opettajien tapaamisen järjestettyä ja nyt yritän samaa ideaa toteuttaa äidinkielen puolella.

1 kommentti:

  1. Hei! Smartti on esillä ainakin seuraavissa tapahtumissa:
    - PAOKin Ytyö yhteisöllisyydestä seminaarissa se on yhden työpajan teema (ks. PAOKin etusivu)
    - Sote-alan uusimmat verkko-opetuksen käytännöt -seminaarissa yksi ope esittelee lyhyesti sen käyttöä mikrobiologian opetuksessaan (ks. PAOKin etusivu)
    - Tämän viikon torstaina 24.9. iltapäivällä Smartti-käyttäjien tapaamisessa Tampereen Etäopetuskeskuksessa (Lisätietoja Sanna-Kaisa Salonniemeltä)

    terveisin Matleena

    VastaaPoista